Offices in:
Wells
Cardiff
Ledbury

St James the Great, Norton

Following a substantial bequest to be spent for the benefit of the congregation rather than on the church fabric, Norton PCC instructed the practice to prepare a design for development of the Grade II* listed church building into a versatile community facility and hall.

Following extensive archaeological research and investigation, an extension to the north side was designed and constructed to provide a meeting room and performance space, catering and w.c. facilities and a new heating plant.  Concurrently the interior of the church was re-ordered and the heating system extended into it. 

The new hall is linked to the 12th century north wall of the church by glazed panels and to its roof by a continuous laylight.  Construction is of lightweight, heavily insulated timber framing on a raft foundation incorporating underfloor heating from ground source heat pumps.  A sedum roof covers the extension and triple glazed windows are used throughout.